Bruk av musikk på nett

586056-internet-radio

Bra musikk er en del av livet, både til fest og hverdag. Før gikk det i kassettspillere og platespillere, og folk samlet på kassetter og LP-plater. Walkman var starten på den «bærbare» musikken, først kassetter, så CD-plater. Med Internett åpnet en ny verden av bra musikk seg for alle. Man kan se musikkvideoer når man ønsker, lytte til favorittartisten og laste ned musikk. Nå er det fullt mulig å kjøpe album og laste dem rett ned til mobilen, datamaskinen, TV med Internettilgang eller annet utstyr du har som er kompatibelt.

Youtube

Ta for eksempel verdens største sted for deling av filmklipp, strømmetjenesten Youtube. Her finner man blant annet hjemmevideoer, dokumentarer, musikkvideoer og mye annen underholdning. Flere hundre tusen filmklipp blir lastet opp hver eneste dag, og amatører og profesjonelle produksjonsselskaper kappes om å fange folks oppmerksomhet. Kanskje er ikke alt av like god kvalitet, men leter du litt vil du garantert finne noe du liker.

Musikk i spillverdenen

Mange nettbrukere har også fått øynene opp for all den gode musikken som finnes på nettkasinoenes spilleautomater. Et godt eksempel er lydsporet til Betsafes spilleautomat Dracula, som virkelig kan by på bra musikk. Som seg hør og bør for et spill om den blodtørstige vampyren fra Transylvania, har spillutviklerne valgt et uhyggelig tema som skaper akkurat den riktige stemningen. Her er det bare å skru opp lyden og snurre i vei!

Spotify

Rene musikkelskere vil nok likevel foretrekke musikktjenesten Spotify som nettstedet for å lytte til musikk. Her kan man dessuten enkelt dele musikk med venner og lage seg personlige spillelister. Det er som et stort bibliotek med musikk, med noe for absolutt alle. Det beste er kanskje er at en kan laste ned musikken fra Spotify til mobilen eller dataen og så spille favorittartisten når man er på steder uten nettdekning også. Det finnes så utrolig mange muligheter til å kunne høre på favorittene og finne musikk som passer til enhver anledning!