Kaizers Orchestra

piano

Hvordan skal man forklare Kaizers, og finne ord til å beskrive musikken Kaizers Orchestra har skapt i så mange år? Offisielt kalles musikkstilen deres for alternativ rock, men den er så mye mer enn det. Kaizers Orchestra har en lang historie her i landet, og deres internasjonale suksess skulle bare mangle med det ufattelige talentet Jan Ove Ottesen og Geir Zahl sitter på.

En sær sjanger for Bergensgruppa

Kaizers ble stiftet like etter millenniumsskiftet i Bergen, og deres vestlandske dialekt har fått mye av skylden for deres lett gjenkjennelige låter. Den noe surrealistiske teksten og godt tilpassede musikken gjør Kaizers Orchestra til et veldig spesielt band, og deres låter må føles og kjennes før de gjøres forstått. Over tretten år senere var de like populære som alltid, med Europaturneer og nye skiver nesten årlig. Kaizers Orchestra har sluppet ti album, og stukket av med en rekke prestisjefulle utmerkelser og priser, inkludert fire Spellemannspriser.

En trist avslutning kom i 2013

Dessverre valgte de å legge instrumentene på hylla i 2013, men den hardbarka fansen vil neppe gi slipp på dem – dermed venter vi på en ny kontrakt og enda flere skiver i løpet av de neste årene. I mellomtiden kan man kose seg med deres musikal, der gamle sanger fra deres aller første album strømmer ut av høyttalerne, mens profesjonelle skuespillere vekker minner til live.