Norske band og artister

1819306-norges-flagga

Norge er et musikalsk land, selv om joiking ikke er særlig populært i utlandet. Med jevne mellomrom dukker det opp store, internasjonale musikkstjerner her i landet – dette har skjedd mange ganger i historien, og det vil garantert skje igjen. Vi holder deg oppdatert på den norske musikkbransjen og de unge talentene som er på vei fremover. Edvard Grieg er blant de største klassiske komponistene i historien, mens Sissel Kyrkjebø, a-ha og Lene Marlin ofte var å se på hitlistene i både Storbritannia og andre land i Europa før i tiden.

Stadig nye lyder å finne i Norge

De seneste årene har en rekke andre artister klatret frem, og kommet seg inn i hitlistene både her i landet og på andre vidder. Røyksopp var veldig populære i Europa, og holder fremdeles mange konserter årlig. Dimmu Borgir og Wardruna skaper en ny form for rock, ofte kalt norsk metallrock. Jaga Jazzist er også et band som er vel verdt å merkeseg. Dette er et eksperimentelt band som lager en blanding av jazz, rock og electro. Ralph Myerz er en populær norsk DJ, Alexander Rybak og Noora Nor er norske pop-talenter, mens Turbonegro og Motorpsycho lager hard rock og punk. Ugress, Casiokids og Bel Canto holder seg til elektronisk musikk, mens Madcon, Tommy Tee og Stella Mwangi representerer den norske hiphop-scenen.

Norske band og artister holder fortsatt mål, og fra tid til annen dukker store norske talenter opp på verdenscenen. Norge er verdenskjent for store mengder av metallband, mens hjemme i Skandinavia gjør norske rapartister det meget bra sammen med sine svenske kamerater.