Pink Floyd

pinkfloyd

Det er ikke mange rockband der ute som kan skryte av en så stor suksess som Pink Floyd. Det britiske bandet ble dannet over et halvt århundre siden, i 1965, av fire studenter med en lidenskap for musikk. Fremtidens musikk. Pink Floyd begynte nemlig veldig tidlig å skape annerledes rock. Rock som var full av eksperimentelle toner og filosofiske tekster.

Pink Floyd – en annerledes opplevelse av rock

Pink Floyd vokste raskt til å bli et av de ledende bandene i Storbritannia – derfra var veien kort til verdenomspunnet suksess. Med over 200 000 000 solgte album er Pink Floyd ett av historiens mest suksessfulle band, og flere av deres låter lå på hitlistene uavbrutt i mange, mange år. Deres nyskapende musikk og innovative stilblandinger så dem nesten hvert eneste album til platinum-status i USA. Det mest kjente albumet er selvfølgelig The Dark Side of the Moon, som har solgt over 50 000 000 eksemplarer alene. Roger Waters var låtskriveren og vokalisten bak mange av deres største låter, og den kjente artisten fortsetter sin karriere i vår tid med operaen Ca Ira.

En fantastisk æra er avsluttet

Pink Floyd og deres progressive/psykedeliske rockstil holdt på i 30 år, før de ga seg i 1994. Fansen fortsatte å høre på deres album nesten daglig, og man kunne nesten høre gledesskrikene når Pink Floyd bestemte seg for å gjennomføre en siste stor konsert i 2005. Årene etter døde to av de opprinnelige bandmedlemmene, og dermed var det null sjans for en fremtidig gjenforening. Pink Floyd slapp et siste album i 2012, med en samling av deres mest elskede sanger. The Endless River gikk rett til topps på de fleste hitlister, inkluder VG-lista i Norge.